Kilka dni temu premierę miał najnowszy odcinek klubowego podcastu, który możemy znaleźć na stronie FCB pod nazwą „FC Bayern Podcast”.
Gośćmi podcastu zwykle są piłkarze rekordowego mistrza Niemiec, ale często zapraszani są również członkowie sztabu szkoleniowego z różnych zespołów FCB, a także niektórzy pracownicy Bayernu Monachium.
Tym razem na pytania odpowiadał główny kucharz oraz szef kuchni przy Saebener Strasse, a będąc dokładniejszym Stephan „Messi” Messner. Niemiec odniósł się do swojej codziennej pracy w klubie oraz ujawnił m. in. jak ważna stała się interakcja między żywieniem a profesjonalną piłką i kto był największym smakoszem w czasie jego pracy w Bayernie.
− Kieruję dziesięcioosiowym zespołem. Odpowiadamy za posiłki zawodników przed i po sesjach treningowych, a także przy okazji dni meczowych – powiedział „Messi”.
− Co do zakupów i naszego gotowania. Zadajemy sobie wiele pytań. Musi to być najlepszy produkt dostępny lokalnie. Tutaj, w domu, znam osobiście wszystkich dostawców i wiem, jak produkują. To dobre uczucie podczas zakupów – podsumował Stephan Messner.
Stephan Messner i jego zespół dbają również o dobre samopoczucie fizyczne w dni meczowe. Mecze u siebie są dla kucharzy Bayernu rutyną, podczas gdy na wyjeździe za każdym razem przygotowują się w innej kuchni. Kiedy drużyna melduje się w hotelu, kucharze FCB już tam są. Podcast znajdziecie na kilku różnych platformach – wszystkie dostępne opcje tutaj.
Komentarze