Decyzja co do tego, czy Franck Ribery wystąpi w finale Ligi Mistrzów przeciwko Interowi Mediolan na Estadio Bernabeú w Madrycie zostanie podjęta zaledwie 4 dni przed meczem - taką informację podał Międzynarodowy Trybunał Arbitrażowy ds. Sportu (CAS) w poniedziałek w Lozannie. CAS zapoznało się już z dokumentacją w tej sprawie.
Przypomnijmy, że Francuz dopuścił się faulu na napastniku Olimpique Lyon Lisandro Lopezie w pierwszym półfinałowym meczu LM. Arbiter pokazał mu wtedy czerwony kartonik, a UEFA odsunęła go od udziału w trzech meczach. Jeden mecz Francuz już opuścił (rewanżowe spotkanie 1/2 finału). Po odwołaniu się władz Bayernu, UEFA 5 maja podtrzymała swoją decyzję. Wtedy FCB złożyło apelację do Międzynarodowego Trybunału Arbitrażowego ds. Sportu.
Wciąż nie mogę zrozumieć, dlaczego ten faul jest uważany za brutalne zachowanie - powiedział Karl-Heinz Rummenigge. Będziemy próbować i wykorzystamy wszystkie opcje, aby Franck Ribery dostał prawo gry w finale. Jestem optymistycznie nastawiony do tego, że ciągle mamy szanse. Teraz wynoszą one 50-50.
Autor: DonPezo
Źródło: fcbayern.de
Komentarze